Grote wedstrijd 2018

Voor het thema van 2018 hebben we gekeken naar de slogan van de Hanzedagen in Kampen: "Water verbindt!"

Dit heeft er mee te maken dat Kampen haar grote bloei in de Hanzetijd te danken had aan het vervoer over water.

De koggeschepen die hun vrachten tot in Rusland of tot diep in het zuiden vervoerden, hebben Kampen op de kaart gezet als internationale handelsstad.

Je verhaal hoeft echt niet over Kampen of de Hanze te gaan. Je mag een heel eigen draai geven aan dit thema, als er maar op de één of andere manier in tot uiting komt dat "water verbindt".

Het moet gaan een strip, dat wil zeggen een afgerond geheel met een 'verhaal' van minimaal 1 pagina, maar een enkele afbeelding op éen pagina zien we niet als strip. Het thema is bindend, dus op de een of andere manier moet 'water verbindt' naar voren komen. Op welke manier laten we aan de stripmakers over.

 

Durf jij het aan? Wil jij volgend jaar als winnaar uit de bus komen bij De Grote Tekenwedstrijd van het Kamper Stripspektakel 2018?

Stuur dan je werk (graag tijdig) naar:

Stichting Kamper Stripspektakel

Burgwal 7

8261 HJ Kampen

 

De uiterste inleverdatum is 1 mei 2018, maar we stellen het op prijs als je niet tot het laatste moment wacht.

De eerste prijs is 500 euro, de tweede prijs is 250 euro en de derde prijs is 100 euro.

 

Een deskundige jury met minimaal één professionele striptekenaar zal zich over de inzendingen buigen en iedereen krijgt uiterlijk begin juni bericht.

Na beoordeling krijgen degenen die niet gewonnen hebben hun (per post toegezonden) werk terug, de winnaars tijdens de prijsuitreiking op zaterdag 18 augustus. In ieder geval blijft iedere inzending volledig eigendom van de maker. De prijswinnaars geven wel toestemming tot publicatie van hun werk in ons programmaboek van dit jaar.  

 

Veel succes!!