Je kunt meer dan je denkt

30-06-2019 10:41

Als je zelf goed ter been bent, is het moeilijk om je in te denken in anderen die dat geluk niet hebben.

Een winkel met een hoge drempel? Daar loop je toch zo naar binnen? een blikje helemaal achterin het schap in de supermarkt? Even reiken en je hebt het. Als je in een rolstoel zit, is dat allemaal niet zo vanzelfsprekend en daar wordt over het algemeen maar weinig rekening mee gehouden. De maatschappij is nu eenmaal gericht op het "gemiddelde" en zo worden veel mensen buitengesloten.

Tijdens het Kamper Stripspektakel van dit jaar presenteren we het stripalbum "Je kunt meer dan je denkt" en dat heeft alles te maken met het bovenstaande.

Het boek gaat namelijk over twee kinderen in een rolstoel, over de moeilijkheden die ze tegenkomen, maar ook over de vele mogelijkheden die ze ontdekken om zelfvertrouwen te krijgen en hun zelfredzaamheid te vergroten. Het is gebaseerd op de cursus die is ontwikkeld door Kees-Jan van der Klooster van K-J Projects. Hij nam niet alleen het initiatief voor deze strip, maar organiseert met zijn team tijdens het stripspektakel een speciaal rolstoelparcours, waar valide en minder valide kinderen onbezorgd met elkaar kunnen spelen.

Klik op de afbeelding voor meer informatie.

Of ga naar: www.SamEnSarah.nl