Grote Wedstrijd

18-07-2015 13:12

GROTE WEDSTRIJD

 

            VRIJHEID, geniet er van!
 
De nieuwe Stichting Kamper Stripspektakel wil een nieuwe traditie opstarten.
Met ingang van de editie van 2015 dagen we ieder jaar striptekenaars uit om een strip te maken over het thema van dat jaar. Deze eerste keer is het thema ‘Vrijheid’.
 
Vrijheid is allesomvattend: vrijheid van meningsuiting, vrijheid om te gaan en staan waar je wilt, maar ook vrijheid om, als is het maar in je fantasie, avonturen te beleven. Om vreemde landen of zelfs andere werelden te bezoeken. Vrijheid is vooral: jezelf kunnen zijn.
 
Wie durft het aan om zijn of haar persoonlijke visie op vrijheid in een strip te vatten?
 
PRIJZEN
Het bedenken en tekenen van een stripplaat vraagt tijd. Je hebt dan ook tot 1 januari 2016 de tijd om je werkstuk in te leveren. De genomineerden worden bekend gemaakt tijdens de Stripdagen 2016 in Gorinchem. De prijsuitreiking vindt plaats tijdens het Kamper Stripspektakel op 21 augustus 2016 en de winnende inzending wordt in ieder geval geplaatst in het programmaboekje van het 18e Kamper Stripspektakel, in combinatie met een groot interview met de maker(s).

De 1e prijs bestaat uit een geldbedrag van € 500,00

Daarnaast is er een aanmoedigingsprijs van € 250,00 voor het meest originele idee.

Spelregels:
Iedereen mag meedoen, van amateur tot professionele stripmaker.
Je strip moet uit minimaal één pagina bestaan, meer mag ook.
Je strip moet een afgerond geheel vormen.
Vrijheid van meningsuiting is een groot goed, maar zorg dat je anderen niet kwetst. Inzendingen die door beeld of tekst aanstootgevend zijn worden geweigerd.
Je inzending blijft jouw eigendom, na de jurering komt het naar je terug. Je geeft wel toestemming tot eventuele plaatsing van je werkstuk in het programmaboekje van het volgend jaar en/of in een verzamelalbum.
De winnende inzending wordt in ieder geval gepubliceerd in het programmaboekje van volgend jaar.  
De jury zal bestaan uit het bestuur van Stichting Kamper Stripspektakel en ten minste twee nog nader aan te wijzen professionele stripmakers. De beslissing van de jury is bindend.
 
 
 Stuur je inzending (bij voorkeur aangetekend) in een goede, stevige verpakking naar:
Stichting Kamper Stripspektakel
Burgwalstraat 7
8261 HJ KAMPEN
 
Zelf afgeven mag natuurlijk ook.
 
Durf je het aan? Zet je fantasie aan het werk en verras ons!